vrijdag 16 maart 2018

Een heel weekend thuis

Siem gaat om het weekend op zaterdag naar de BSO. Ook gaat hij 1 keer in de 4 weken een heel weekend naar het logeerhuis. Dat betekent dus dat hij ook 1 keer in de 4 weken het hele weekend thuis is. En eerlijk is eerlijk, dat zijn niet altijd de weekenden waar we heel erg naar uitkijken...

Afgelopen weekend was weer zo'n heel weekend thuis... Maar wat hebben we er deze keer van genoten!

Zo wist Siem ons te verrassen met zijn nieuwe communicatiekaart. Op het moment dat ik dacht dat ik zijn lunch moest gaan maken kwam hij met de kaart aanzetten en wees hij duidelijk aan dat hij wilde eten. En ook de picto "pakken" wist hij goed in te zetten als hij samen met 1 van ons een spelletje uit de kast wilde spelen. Het zelf kunnen aangeven, samen met zijn allerliefste glimlach zorgde dat wij met regelmaat spelletjes met hem speelden!

Op zaterdagavond namen we Siem mee naar een lichtjesparade in de buurt. Wat genoot hij van de drukte dat voor zijn neus langs trok. En vanzelfsprekend genoten wij met hem mee!

Ook is Siem graag buiten. Buiten in de tuin waar hij lekker de ruimte heeft. Daar blijft hij echter niet spelen als wij binnen zitten, dus ook wij waren "gedwongen" buiten... Met het zonnetje op onze rug hebben we geschoffeld, ramen gelapt, bladeren opgeruimd, gesnoeid, maar ook samen bij een haardvuurtje een drankje gedronken en mooie gesprekken gevoerd.

Siem is ons voorbeeld voor lekker actief bezig zijn, voor lekker in je vel zitten, voor genieten van de kleinste en simpelste dingen, voor het belang inzien van echte aandacht voor elkaar...

En dat de tuin en het huis nu al voor een groot deel "voorjaarklaar" zijn is mooi meegenomen!
Onze "hulp" in de tuin...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten