zaterdag 19 augustus 2017

Op vakantie met 19 vrienden en Siem

De moeder van een vriend van ons heeft een vakantiehuis (en extra woonruimtes op dat perceel) in Zuid-Frankrijk.
Vriend gaat daar naar toe met zijn moeder en een vriendin van moeder. Hij vraagt in de vriendengroep wie er nog meer mee willen... Wij zien dat wel zitten net als 13 andere vrienden. En zo komt het dat we vakantie houden met 11 volwassenen en 9 kinderen. Oftewel vakantie vieren met 19 vrienden en Siem.

En wat hebben we het fijn gehad! Behalve dat we erg hebben genoten van het mooie weer en de gezelligheid konden ook wij echt vakantie houden omdat de zorg om Siem mee opgepakt werd door onze vrienden...

Zo was er vriendin 1 die, terwijl ik in lichte paniek raakte, ijzig kalm bleef toen bleek dat Siem, zonder begeleiding, al halverwege de betonnen trap naar boven aan het klimmen was. Rustig kletsend tegen Siem hielp ze hem de laatste treden omhoog.

En vriendin 2 die een hele apothekerskoffer mee had en Siem zijn schaafwonden goed kon behandelen toen hij een betonnen afstap niet gezien had...

Vriendin 3 smeerde op een middag voor iedereen wat stokbrood. Vervolgens kwam ze naar mij toe en zei; "Ik maak vandaag voor iedereen de lunch. Jij blijft zitten maar je moet me wel even zeggen wat ik voor Siem kan smeren, want ik weet dat hij dit stokbrood niet kan eten..."

Vriendin 4 ging aan de slag met waterstofzuiger en netje nadat de diarree toch bij Siem uit zijn speciale zwembroek was gelopen. Terwijl Ralph en ik ons over Siem ontfermden maakte zij het zwembad en de tegels er omheen weer schoon.

En dan de 2 "oma's"... Eentje kwam bij de prentenboeken een boek van de teletubbies tegen en afwisseld hebben ze er wel uren met Siem in gebladerd. En dat het boek uiteindelijk in het zwembad terecht kwam en dat niet overleefde was dat niet iets waar ze boos om werden.

En dan komen we bij de vrienden...

Vriend 1 zei aan het begin van de vakantie tegen zijn kinderen dat ze Siem deze vakantie iets nieuws gingen leren... De eerste dagen probeerden ze Siem te leren om met zijn hand naast zijn hoofd te zwaaien als hij iets lekkers at. Siem genoot van de aandacht, maar het nadoen... nee dat deed hij niet.
Vervolgens ging hij met een bal aan de slag... En ja hoor... Je moet eerst goed Siem zijn aandacht hebben en vervolgens moet je goed mikken, maar het lukt Siem om de bal te vangen!

Vriend 2 was onder de indruk van Siem zijn swipe technieken en het tempo waarmee hij youtube op een telefoon kan vinden. Dat daarmee zijn data verloren ging maakte niet uit...

Vriend 3 nam Siem regelmatig mee in het grote zwembad. Alleen mocht hij er niet in, maar aan zijn enthousiaste kreten langs de kant van het zwembad was wel te merken hoe graag hij er in wilde. Heerlijk dat wij een keer konden blijven zitten en iemand anders hem mee het water in nam.

En tot slot vriend 4. Vriend 4 heeft Siem in zijn wandelwagen heel wat oneffen weggetjes omhoog geduwd en trappen op en af getild. En wij ondertussen maar genieten van de mooie, oude historische steden!

En toen Jorrit aan het einde van de vakantie zei; "Ik heb deze vakantie eigenlijk niet eens gemerkt dat Siem gehandicapt is..." Wisten we dat de vakantie ook voor Jorrit geslaagd was!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten