zondag 28 augustus 2016

Vakantie!

Vorige week heeft Siem genoten van een weekje logeren bij opa en oma. En onder het mom; “Een logeerpartijtje bij opa en oma mogen we Siem niet ontnemen…” hebben wij genoten van een relaxed weekje Friesland. We hebben weinig gedaan en juist dat was heel lekker. Een beetje zwemmen, fietsen en vissen en veel lezen, terrasjes pakken, spelletjes spelen en uiteten. Wat qualitytime voor mezelf, qualitytime voor elkaar en zeker ook voor Jorrit! Uitrusten, bijtanken en opladen… Heerlijk!

Na die week beslissen we om last minute een bungalow te boeken om ook nog even met z’n vieren op vakantie te gaan. Nu zitten we op de laatste avond met een wijntje op een bankje in een bungalow op de Veluwe (de fles moet toch leeg voordat we morgenochtend weer naar huis gaan ;-)).

En wat bleek afgelopen week? Ook Siem had op vakantie niet veel nodig. Een zwembadje in de tuin, heerlijk beschut tussen de bomen zorgt voor uren waterpret. En met papa in het grote zwembad levert nog meer waterpret op (van beide kanten). Zittend in de wandelwagen samen met mama flinke stukken wandelen over de heide. En samen met Jorrit slapen op 1 kamer. Jorrit in een bed en Siem op de grond in een speciaal tentje dat dicht geritst kan worden (zodat hij er niet zelf uit kan).

Natuurlijk liet hij ook hier zijn streken zien, natuurlijk vloog het speelgoed ons af en toe om de oren en natuurlijk konden we hem met regelmaat wel achter het behang plakken… Maar, al met al… kijken we ook op deze vakantieweek terug met een voldaan gevoel.

Ja, Siem heeft een fijne vakantie gehad! En dat… dat levert ons ook een fijne vakantie op! Even de nadruk op wat hij allemaal (wel) kan, samen genieten en kijken naar het positieve… Siem is daarin ons grote voorbeeld!

En hoe heerlijk en relaxed de eerste vakantie ook was… En hoe frustrerend en zwaar het afgelopen vakantieweek af en toe ook was… We zijn blij dat we last minute nog geboekt hebben. We zijn blij dat we er samen zo’n geslaagde vakantie van hebben gemaakt!

En de combinatie van beide vakanties maakt dat we het nieuwe schooljaar weer fris kunnen starten!

2 opmerkingen:

  1. Erg mooi om te lezen hoe iemand kan genieten, alleen al van een zwembadje een een stukje wandelen met zijn moeder. Fantastisch!

    BeantwoordenVerwijderen