dinsdag 29 december 2015

Lieve Mila

Lieve Mila… Lieve, grappige, geweldige, mooie meid!

Ik ken je nu een paar dagen en wat leer jij me veel! Samen genieten we van een vakantieweek in Villa Pardoes. Jij met je vader, moeder en kleine broer. Ik met mijn gezinnetje. Alle gezinnen die hier zijn hebben een heftige, onzekere periode achter de rug. En ja, we weten allemaal niet wat de toekomst ons brengen zal. En met die onzekerheid zullen we verder leren leven.

Maar wat laat jij mij zien dat ik niet alleen maar angstig en met zorgen naar de toekomst hoef te kijken. Je redt jezelf in je rolstoel, kan je verstaanbaar maken en weet zo een heleboel voor elkaar te krijgen. Je kijkt naar wat wel lukt en geniet van het hier en nu. Je kan erg lachen om jouw eigen grapjes en ik lach graag met je mee! Ja, wat vind ik jou een geweldig grappige meid!

En dat is ook precies wat ik bij jouw papa en mama zie. Apetrots kijken ze naar jou. Wat hebben ze een lol als jij een grapje maakt en wat moet dat jou een fijn gevoel geven. Ze hebben vertrouwen in jou, dat het je lukt, dat je jezelf redt. Ze geven ruimte en laten los, ze ontspannen en genieten. Ze zijn lief voor jou, je broer en zeker ook voor elkaar! Ja, hier kan ik alleen maar heel veel van leren!

Komende dagen kijk ik het stiekem nog even af bij je ouders en ondertussen zijn we 2016 ingegaan. Ja, loslaten, ontspannen en genieten zijn mijn goede voornemens... Oké, en (af en toe;-)) ook wat liever voor Ralph zijn!

En als het mij even niet lukt, zal ik aan jou denken. Jij tovert dan vast weer een lach op mijn gezicht en laat me beseffen waar het om gaat. Bedankt lieve Mila, bedankt voor deze wijze les! Bedankt, lieve, grappige, geweldige, mooie meid!

1 opmerking:

  1. Beste voor ons onbekende Nynke. Maar wij moeten elkaar wel gezien hebben met Kerstmis op Villa Pardoes. Petra stuurde ons jouw blog over Mila. Wij zijn erg geroerd door jouw verhaal. En het is heel herkenbaar. Zo kennen wij ons 'pareltje'. Voor jou en 'je mannen' wensen wij jullie een voorspoedig 2016!!! Hartelijke groet, oma Julia en opa Goes uit Blaricum

    BeantwoordenVerwijderen