zondag 13 december 2015

Kusjes

Lieve Siem,

Kusjes geven, ik kan er geen genoeg van krijgen… Als klein babytje legde ik jou op mijn borst en gaf ik kusjes bovenop je bolletje. En nee, niet eentje, minstens 10 achter elkaar… en nee, dat niet 1 keer per dag… minstens 10 keer per dag… dat zijn dus al zo’n 100 kusjes op een dag! En kusjes ben ik je blijven geven…

Soms moet ik je in de houdgreep nemen of heel stevig vastpakken, maar mijn kusjes, nee daar kom je niet zomaar onderuit! En wat schater jij het uit als ik op je blote buik of in je warme nek een hele dikke blaaskus geef. Je weet al wat ik wil gaan doen als ik een grote hap lucht neem. Het lachen begint en snel leg je je handen op je blote buik. Je vindt het spannend en samen genieten we.

Sinds een tijdje geef je zelf kusjes. Nou ja, zelf… ik moet er vaak om vragen. En vaker doe je het niet dan wel, maar wat zijn ze lekker! Jouw kusjes zijn niet voor iedereen, jij bepaald wie je ze geeft. Ik ben vaak de gelukkige en een enkele keer papa of één van de oma’s. Dat ik je soms “dwing” om mij een kus te geven maakt ze maar een heel klein beetje minder lekker… “Siem eerst een kus, dan laat ik je weer los…” Heerlijke kussen zijn het! Vaak zijn ze ”lekker nat” en met open mond. Soms steek je op het laatst nog snel je tong uit. Jij lacht, ik “mopper”… Wat hebben we samen dan een plezier!

De allerlekkerste kusjes zijn de kusjes die je soms, heel soms, uit jezelf geeft. Zoals vanmorgen, ik had je aangekleed en jij draaide je naar me toe en gaf me een kus. Met een grote glimlach erbij! En weet je? Je hebt groot gelijk, die kusjes moet je niet te vaak geven. Straks vind ik het nog “gewoon” worden. Nee, bewaar die maar voor speciale momenten!

Lieve Siem, ik hoop dat we nog heel lang lekker blijven kussen. Ook als we later groot en oud zijn... Laat anderen maar lekker denken!

Dikke kus van mama

1 opmerking:

  1. Goedemorgen Nynke, ik lees net je lezerscolumn in de metro van vandaag. Wat een mooi stuk. Zo herkenbaar en pakkend geschreven. Onwijs goed. Ook herkenbaar wat je schrijft in je profiel. Ook ons eigen leven verloopt soms heel rustig en soms heel hectisch, maar hoe het ook gaat, het gaat altijd op zijn......
    Onder het motto, 'Het glas is half vol, maar we zijn altijd op zoek naar een kraan.....', wens ik jou en de jouwen een hele fijne dag. Bedankt voor je mooie woorden in de metro.
    Mvg Sascha Pasman

    BeantwoordenVerwijderen