zondag 22 november 2015

Rare snuiter versus rare snuiters

Al maanden liep Siem, onze eigen rare snuiter, rond met een prentenboek waarbij op 1 bladzijde Sinterklaas te zien was. Hij bleef bladeren tot die specifieke bladzijde en begon dan enthousiaste kreten te maken. Ok√©, het leek er dus op dat hij positieve herinneringen aan die alleraardigste man had. We waren dan ook heel benieuwd hoe hij deze periode mee zou maken…

Nou, om te beginnen alles wat er op tv te volgen is... Het Sinterklaasjournaal bekijkt hij belangstellend, maar niet opvallend enthousiast. Datzelfde gold voor de intocht vorig weekend.

Maar als we de schoen gaan zetten dan hebben we wel zijn volledige belangstelling. Zo weet hij waar de schoen moet staan. Komt bij me op schoot zitten als Jorrit en ik de Sinterklaasliedjes inzetten. En de volgende ochtend is het eerste dat hij doet bij zijn schoen kijken. Waarna het cadeautje met veel enthousiasme wordt uitgepakt!

En dan afgelopen vrijdagavond… We hoorden hard geklop op de ramen. Siem ging kijken en kwam bij drie rare snuiters uit. Ze kwamen binnen en even betrok Siem zijn snoetje. Hij bekeek het eerst van een afstandje om langzaamaan dichterbij te komen. Uiteindelijk liet hij ze zijn nieuwste speelgoed zien. Wees hij alle onderdelen van zijn gezicht aan en het liefst ook die van de rare snuiters. En toen er een cadeautje tevoorschijn kwam stond Siem vooraan. Ja het is wel zeker… Siem heeft genoten van het bezoek!

En ondertussen... vragen wij ons af wie er vrijdagavond nou eigenlijk de raarste snuiter was! ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten