dinsdag 3 november 2015

Leren van en met elkaar!

Al jaren laat Siem hetzelfde manipulerende spel zien. Hij begon met speelgoed om en om draaien en hield dit jaren vol. Later kwam spulletjes in- en uitladen erbij. En speelgoed verkennen met zijn mond houdt hij ook al jaren vol.

Van het zomer hadden we het idee dat hij (en anders wij wel! ;-)) toe was aan een volgende fase. Het spelen van rollenspellen… Auto’s zijn favoriet bij Siem dus haalden we alles uit de kast om zo goed mogelijk een automotor te imiteren en de speelgoedauto’s reden af en aan. Siem genoot van de aandacht en lachte van oor tot oor, maar een auto heeft hij nog nooit laten rijden.

In de zomervakantie zagen we een grote speelgoedtractor met aanhanger. Misschien als hij er spulletjes in kon vervoeren (in- en uitladen deed hij immers al jaren) ging hij het wel doen… Dus tijdens de logeerweek bij opa en oma (die volgde op de vakantie) hadden opa en oma maar 1 missie. Maar zelf rijden met de tractor, nee dat zat er niet in…

Wat hadden we een plezier toen Siem een paar weken later tijdens ons zondagmiddagritueel (met z'n allen op de bank, met chips en een filmpje erbij) een knuffel pakte en de chips eerst voor de mond van de knuffel hield en vervolgens in zijn eigen mond stopte. Nog leuker werd het om de chips voor de mond van 1 van ons te houden en dan toch snel in zijn eigen mond te stoppen… Wauw, het eerste rollenspel was een feit!

Maar die tractor, die bleef onaangeroerd in een hoek staan. Tot vorige week… Het was herfstvakantie en ik moest een paar uurtjes weg. Een vriendin kwam met haar kinderen hier in huis om op de jongens te passen. De middelste van haar ontfermde zich over Siem. Via de app kreeg ik een foto van haar dochter en Siem zittend op de grond met knuffels in de aanhanger achter de tractor. En ja hoor, dat was wat Siem nodig had… Samenspelen op de grond, voordoen en nadoen. Leren van en met elkaar!

En ondertussen... maakt de tractor al dagen overuren!

1 opmerking: