zaterdag 13 juni 2015

Snoezelmarathon

Siem heeft geen “rust in zijn kont”. Hij is heel ondernemend en altijd actief. Hij kan niet stil zitten en alle prikkels uit zijn omgeving komen bij hem binnen. Regelmatig zetten we Siem in zijn bed (waar hij niet zelf uit kan komen). Behalve dat wij dan even onze handen vrij hebben (want Siem kent geen gevaren en moet je dus altijd in de gaten houden) is dit voor hem een rustmoment. Vaak gaat hij lekker liggen, speelt hij wat met zijn knuffels en “tut” hij met zijn doek. Hij lijkt er van te genieten en ontspant.

Op het kinderdagcentrum waar Siem 5 dagen van de week naar toe gaat creëren ze ook rustmomenten voor Siem. Ze gaan dan met hem naar de snoezelruimte. Dit is een ruimte met voorwerpen, beelden, kleuren, geuren en geluiden die de zintuigen aangenaam prikkelen. En ook dan merken ze dat Siem ontspant en tot rust komt.

En toen kwamen Susanne en Miranda naar ons toe. Ze vertelden dat ze ons wilden ondersteunen, ontzorgen en een geldinzamelingsactie wilden opstarten.

We waren erg geraakt door hun aanbod. Maar we voelden ons ook bezwaard. Zijn wij nou de mensen die hulp nodig hebben? Als we iets heel graag willen dan moeten we dat toch ook zelf kunnen betalen? Deze twijfels legden we aan ze uit. Hun reactie was simpel en duidelijk: “Jullie maken genoeg aanpassingen om jullie leven met Siem en Siem zijn leventje zo aangenaam mogelijk te maken. Dan is het toch niet eerlijk dat daar ook nog zo’n hoge kosten aan verbonden zijn?”

Als we dan nog een wens voor Siem hebben dan is het natuurlijk het creëren van een snoezelkamer. Hoe fijn zou het zijn als we het snoezelen ook in huis kunnen aanbieden!

Samen zijn Miranda en Susanne voor onze Siem van start gegaan. Susanne traint voor de marathon om de actie extra kracht bij te zetten en Miranda draagt haar steentje bij op organisatorisch gebied. Er is een facebookpagina (Siem Lemmen / keepitsiemple) en speciale website (https://www.onepercentclub.com/nl/#!/projects/keepitsiemple) aangemaakt waarop je het gehele project kan volgen.

Misschien mogen we je een keertje verwelkomen op één van de sites?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten