zondag 18 november 2018

Sintgekte op de iPad

Siem heeft een communicatieapp op de iPad. Hier kan hij zelf via allerlei categorie├źn plaatjes vinden waarna die door een stem vanuit de app uitgesproken worden.
Soms begeleiden wij het communiceren via de iPad en soms mag hij er zelf op om zijn kennis van de plaatjes uit te breiden. Bij dit laatste zijn met name voertuigen en dieren favoriet.

Maar sinds de zomer horen we ook regelmatig "Sinterklaas" en dat gevolgd door "lief" uit de iPad komen... Nou vonden wij de maanden augustus, september en oktober toch echt te vroeg om al mee te gaan in de sintgekte... Maar dat Siem zijn interesse daar al wel lag was wel duidelijk!

Sinds dit weekend is dat natuurlijk anders... De eerste pepernoten zijn gebakken, de intocht is bekeken, een verlanglijstje is gemaakt en de schoen is gezet.

Behalve dat er nu flink werk te verzetten is door de goedheiligman en zijn knechten moet deze moeder nu ook aan de slag... In de app kan je namelijk zelf mappen maken met bepaalde plaatjes horende bij eenzelfde categorie. En een map met Sinterklaas, Piet en alles wat ermee te maken heeft moet nu natuurlijk wel op de iPad komen te staan! Dus op zoek in "instellingen" en uitproberen maar...

Of het lukt om het mapje te wissen na 5 december, net zoals Sinterklaas dan weer geruisloos uit Nederland verdwijnt, is nog maar de vraag... En zo niet, dan blijven we vanaf nu gewoon het gehele jaar genieten van alles wat bij Sint hoort!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten