woensdag 12 september 2018

Hoe laat is het?

Na een middagje spelen bij oma komt Siem met een met pen getekend horloge op zijn arm thuis. Als we zeggen; "Siem hoe laat is het?" tikt hij trots op zijn pols. Siem vindt het duidelijk een leuk spelletje en de weken erna blijft hij op zijn pols tikken als we de vraag stellen.

Het kon dan natuurlijk ook niet uitblijven dat hij voor zijn verjaardag een horloge van oma kreeg. Apetrots liep hij er mee rond en hij tikte er vaak op. Helaas was het horloge niet helemaal "Siemproof"  en na een aantal weken was het kapot.

Het tikken op zijn pols bleef Siem doen en deed hij zelfs steeds vaker. Wij bleven dan ook rondkijken voor een geschikt nieuw horloge voor Siem. Een tijdje terug hadden we er eentje gevonden. Blij met onze nieuwste aanschaf deden we hem bij Siem om. Hij reageerde echter helemaal niet zo blij... En op dag twee wilde hij hem al helemaal niet meer om...

Wel bleef hij gedurende de dag op zijn pols tikken. Waarna hij ons vragend aankeek met een allerliefste glimlach op zijn smoel. Zou hij er dan iets anders mee bedoelen?

Een paar weken geleden had ik overleg op school. Daar vroeg ik of zij wisten wat Siem bedoelde. En ja hoor toen werd het ons duidelijk... Trots op het feit dat Siem bewust een gebaar gebruikt om aan te geven wat hij wil, moeten we ook wel weer lachen om de betekenis van dit gebaar...

"Ik wil op de iPad!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten