zondag 31 december 2017

Communiceren met knuffels

Dat de vakanties met Siem thuis niet altijd meevallen heb je al in verschillende eerdere blogs kunnen lezen. Hij moet veel gecorrigeerd worden en de lichamelijke verzorging gaat de gehele dag door. Daarbij vraagt hij veel aandacht en moppert hij als het niet gaat zoals hij wil. Zijn gemopper kan ons behoorlijk wanhopig en gefrustreerd maken omdat we vaak niet weten wat hij nou echt wil.
We zijn dan ook vaak blij als we hem 's avonds rond 19.00 uur in bed kunnen leggen.

Maar zo anders gaat het afgelopen week... Siem zit lekker in zijn vel en loopt vrijwel de gehele dag met een aandoenlijke grijns rond. Dat daardoor mijn moederhart meerdere keren per dag smelt en ik hem met regelmaat een dikke knuffel geef is een mooi gevolg... Want Siem krijgt op deze manier even zijn aandacht en vraagt die dan ook minder op een negatieve manier.

Daarnaast helpt het ook dat we een aantal dagen bij familie geweest zijn. Familie die Siem goed kent, die de zorg wat overneemt en waar hij gewoon "lekker onhandig" zichzelf kan zijn. Want dat Siem met 1 zwaai 2 flesjes bier omgooit is helemaal niet erg...  Hij kan er immers niks aan doen en zonder gemopper wordt het opgeruimd.

En tot slot helpt youtube ook prima... Wanneer wij onze handen even vrij willen hebben zetten we via onze telefoons filmpjes van youtube op de televisie aan. Siem weet ons duidelijk te maken wat hij wil zien door met een knuffel van de Teletubbies, Sesamstraat, Woezel en Pip of Buurman en Buurman bij ons te komen. Dat wij het knap vinden dat hij met zijn knuffels ons kan vertellen welk filmpje hij graag wil zien zorgt er wellicht voor dat hij net wat langer dan anders televisie mag kijken...

Laat Siem minder frustratie zien omdat wij wat meer relaxed zijn? Of zijn wij meer relaxed omdat Siem minder gefrustreerd is? Wat er eerst was maakt ons niet uit want wij genieten van een heerlijke vakantie! En Siem? Die geniet van lekker laat naar bed gaan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten