vrijdag 2 december 2016

Onverwachte ontmoeting

Lieve Tom,

Al ruim een jaar zit je elke ochtend en namiddag bij Siem in de bus. Samen op weg naar school. Elke keer dat ik de bus in stap om Siem er in te zetten begroet ik je. Met regelmaat vang ik een blik van je, maar vaker kijk je langs me heen.

Tot ik je een tijdje geleden in een winkel tegenkwam. Ik liep dagdromend de winkel in en had je nog niet eens gezien. Al gauw genoeg vielen de enthousiaste kreten op. Ik keek op en we hadden echt oogcontact. Ik begroet je en loop naar je toe. Je blijft enthousiast en dat werkt aanstekelijk. Ik ben oprecht geraakt door jouw herkenning. Samen genieten we zichtbaar van onze onverwachte ontmoeting.

De keren dat je daarna Siem weer thuis op komt halen begroet je mij. Je laat duidelijk van je horen en een glimlach verschijnt om je mond. Het is maar 2 ochtenden in de week omdat ik de andere dagen werk, maar voor mij zijn het echte genietmomentjes.

Vanmorgen was ik, met Siem aan mijn hand, op weg naar de bus tot ik me bedacht dat ik Siem zijn zwemtas vergeten was. Ik gaf Siem aan de buschauffeur en liep snel weer naar binnen. Twee minuten later stapte ik de bus in. “Je werd al gemist door Tom!” zei de chauffeur. “Hij liet duidelijk merken dat hij het er niet mee eens was dat je op de oprit weer omdraaide…”

En weet je wat, lieve Tom? Je hebt gelijk... Even echte aandacht voor elkaar is veel belangrijker dan snel een zwemtas pakken zodat de buschauffeur niet hoeft te wachten. Want jij, jij laat mijn vrije dag pas echt goed beginnen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten