zondag 30 augustus 2015

Onbetaalbaar!

Siem hoort er voor ons gewoon bij. Niet alleen in het gezin als onze zoon en als broertje van Jorrit. Maar ook als buurjongen en dorpsgenoot; oftewel als lid van de gemeenschap waarin hij opgroeit. Dit is ons de laatste maanden wel duidelijk geworden...

Zo 'n twee maanden geleden zijn twee moeders van klasgenootjes van Jorrit een geldinzamelingsactie voor een snoezelkamer voor Siem begonnen. Op dit moment maken ze zich op voor de laatste 5 weken. Tijd om bij onszelf eens na te gaan wat het allemaal met ons doet, wat het ons "oplevert"...

Zo is het heel mooi om te zien wat deze actie teweeg brengt in de gemeente waar we wonen. Een voorbeeld; Jorrit heeft op 2 scholen in verschillende klassen een spreekbeurt over zijn leventje met Siem gehouden. Vervolgens is er een lege statiegeldflessenactie gestart. Bijna alle kinderen zijn heel betrokken en als ik nu met Siem aan het schoolplein sta dan wordt hij herkent en aangesproken. En dat voelt fijn!

Van andere ouders hoor ik terug dat ze het goed vinden dat hun kinderen Siem leren kennen. Dat ze leren dat niet altijd alles vanzelfsprekend “ok√©” gaat. Maar ook dat het goed is en fijn kan voelen om iets extra's voor een ander te doen.

Soms kom je mensen tegen die niet weten hoe te reageren op Siem (wat vooral heel vervelend voor hen is). Ik geloof echt dat kinderen die nu Siem leren kennen, met hem te maken hebben en met hem opgroeien daar veel natuurlijker hun weg in zullen vinden. En misschien geldt dat ook wel voor sommige volwassenen. Voor mijn gevoel voegt Siem op zijn manier ook iets toe aan de maatschappij!

Het is voor ons hartverwarmend om te merken dat veel mensen zo begaan zijn met ons. We krijgen donaties van mensen die we (bijna) niet kennen. Kinderen organiseren super schattige geldinzamelingsacties. En de reacties op alle acties zijn overweldigend.

Door deze inzamelingsactie wordt Siem bekender, meer “1 van ons" in de gemeenschap waar hij opgroeit. En dus vooral iemand die er ook gewoon bij hoort! En dat gevoel, dat is voor ons onbetaalbaar!
Ellemijn (7 jaar) heeft 2 euro verdiend door klusjes bij de buurvrouw te doen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten