donderdag 26 maart 2015

Geschikte school

Wij wonen in het dorp waar Ralph opgegroeid is. Een klein dorpje met 1 basisschool. Toen we de mogelijkheid kregen om zelf een huis te bouwen wilde Ralph er wel zeker van zijn dat we daar dan ook langer zouden blijven wonen. Een “voorwaarde” daarbij was dat onze (toekomstige) kinderen dan wel, net als alle andere kinderen uit het dorp, naar die ene basisschool zouden gaan. Voordat we die keuze konden maken wilde ik, met mijn juffenogen, op die school gaan kijken.

Daar gingen we, met Jorrit in de wandelwagen (nog geen half jaar oud) en mijn vragenlijst in de hand. We kregen een rondleiding van de directeur. Ok√©, ik was misschien een beetje doorgeslagen met het uitgeprinte inspectierapport en daarbij de vragen hoe te gaan werken aan de onvoldoendes… Maar goed, een eerste beeld kregen we en de bouw kon van start.

Siem past absoluut niet in het reguliere basisonderwijs. Dat werd duidelijk en we vonden een fijn kinderdagcentrum met hele lieve en betrokken mensen. We gingen er kijken met een klein vragenlijstje en volgden ons gevoel. Wat was het heftig om ons kleine mannetje (van nog geen 2 jaar) daar achter te laten. Maar het gevoel gaf voldoende vertrouwen. Dat vertrouwen groeide en Siem groeide mee.

Siem groeide zo dat we nu ( bijna 5 jaar later) rondkijken voor een geschikte vervolgplek. Morgen gaan we kijken, ruiken, proeven en voelen (we lijken boer Geert wel) op een mogelijke vervolgplek. Zonder inspectierapport en vragenlijst. Gewoon vertrouwen op ons gevoel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten