dinsdag 20 januari 2015

Gehandicapte kip

Na anderhalf jaar in ons nieuwe huis te wonen moest van het zomer de tuin ingericht worden. Wees maar niet bang hoor, de berg bruine zand en berg gele zand hebben al anderhalf jaar geleden plaats gemaakt voor gras en bestrating. Maar goed, van het zomer was het dus hoog tijd voor wat planten, struiken en een boom.

Nou hadden we ook het idee om een kippenren te maken. Ik ben totaal niet van de dieren, maar twee kippen in de tuin zag ik wel zitten. Een huisdier zou goed zijn voor de ontwikkeling van de jongens, het is makkelijk om altijd een eitje in huis te hebben en gewoon omdat het leuk staat in de tuin.

In de zomervakantie heeft Ralph twee vakantiedagen benut om samen met zijn vader een kippenren met kippenhok neer te zetten. Nauwlettend gevolgd door twee paar kinderogen. En toen was het zover, er mochten 2 kippen uitgezocht worden…

Opa was van tevoren op ontdekkingstocht gegaan en wist een adresje bij een boer. Daar kwam hij vaker en die hadden mooie kippen. Dus wij, samen met opa, naar de boer. Voor we het wisten werden we de schuur ingeduwd met allemaal fladderende kippen om ons heen. En voordat Ralph het wist werd hem een kip in zijn handen geduwd. Snel nog een tweede in een andere kleur uitgekozen en met 2 kippen in een doos de schuur uit.

Opa wist nog dat er bij zijn vorige bezoek 1 kip met een mank pootje rondliep. En voordat we weer in de auto stapte zei hij tegen de boer: “Als wij de manke kip hebben dan komen we die omruilen.” “Ja, dan komen we terug!” riepen Ralph en ik in koor.

Thuis gekomen konden de kippen op ontdekkingstocht in de ren in onze tuin. Al snel zagen we dat we 2 gezonde kippen hadden. Trots op het eindresultaat van de ren met “Tante Tok” en “Ome Let” erin genoten we van de tuin die steeds verder afkomt.

Die nacht echter lukte het slapen niet. Hoe konden nou juist WIJ roepen dat we geen manke kip wilden! Dus mochten we nog een keer een nieuwe kip nodig hebben dan zoeken we door tot we een gehandicapte kip gevonden hebben!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten