maandag 4 februari 2019

Lieve Barbara

Soms moet je afscheid nemen van mensen die met hart en ziel met je kind gewerkt hebben. Voor ons geldt dat voor het afscheid van Barbara, de logopediste op school die wekelijks met Siem werkte. En een afscheidsbrief hoort daarbij...

Lieve Barbara,

Je spontane persoonlijkheid, je enthousiasme, je oprechte belangstelling en je optimisme, wat zullen we het missen…

Je spontane persoonlijkheid
Al bij de eerste kennismaking viel die op. Met een ferme handgreep, met een hand met mooi verzorgde nagels, stel je jezelf voor... Je begint meteen te vertellen over hoe knap Siem al vanalles duidelijk kan maken en wat je plannen zijn om dat verder te ontwikkelen bij hem. Ja, je bent een verschijning die de hele ruimte laat sprankelen!

Je enthousiasme
Af en toe stuur je een filmpje op waarop je zichtbaar wil maken wat Siem laat zien bij jou. Een filmpje gemaakt met één hand en ondertussen Siem begeleidend… In die filmpjes horen we van Siem enthousiaste kreten, maar zeker ook in jouw stem is het enthousiasme te horen!

Je oprechte belangstelling
Je belangstelling voor Siem is groot, maar zeker ook je belangstelling voor ons. Altijd eerst de vraag hoe het met ons gaat met daarbij een oprechte blik in je ogen. Wetende dat wij af en toe een duwtje nodig hebben. Maar daarbij ook beseffende dat jouw tempo aangepast moet worden aan wat ons lukt op dat moment.

Je optimisme
Je kijkt naar mogelijkheden… Je ziet wat wel lukt en wat Siem al wel kan en dat is waar je de nadruk op legt! Zo vertel je een paar maanden geleden enthousiast dat Siem een keer zijn naam gezegd heeft waarbij we de schittering in je stem horen.
Nou hebben wij het nog niet gehoord en hebben wij er wel een beetje onze twijfels bij… Hoewel als Siem het aan iemand wil laten horen dan zal dat zeker aan jou zijn. Jouw optimisme werkt namelijk vast ook voor Siem aanstekelijk!

Lieve Barbara, wat fijn dat er mensen zoals jij bestaan!

Liefs, Ralph en Nynke
Communiceren via de communicatieapp; geleerd door Barbara

Geen opmerkingen:

Een reactie posten