maandag 26 juni 2017

Net even anders...

Bij Siem gaat er veel net even anders… Een van de eerste dingen waarbij we daar achter kwamen was met het doorkomen van zijn melkgebit. Eerst 1 tandje boven, vervolgens een tandje beneden, een tijdje later weer een tandje beneden maar nu aan de zijkant. Daarna kwam er een hoektand boven en dat weer gevolgd door een kies aan de andere kant. Alles bij elkaar was het wel een jaar lang een vreemd gezicht.

In die tijd moest Siem ook verschillende keren bij de kinderarts op controle. Die sprak met ons over zijn ontwikkeling en voerde lichamelijk onderzoek uit. Daarbij keek ze ook elke keer in zijn mond. Die tanden die zo gek doorkwamen vielen natuurlijk op. Meerdere keren sprak ze dan ook uit dat ze zich afvroeg of het hele gebit wel door zou komen. En bij elke keer dat ze dat zei dacht ik “Dat zullen we nog wel eens zien!”

En je kan het misschien al raden… het hele melkgebit kwam gewoon door! Ondertussen zijn we 7 jaar verder en is er van het melkgebit weinig over. Vooral de voortanden zijn erg afgesleten en zijn nog maar kleine stompjes in zijn mond. De afgelopen maanden zijn de eerste 3 melktanden uitgevallen. Met veel moeite hebben we er eentje nog gevonden. De andere twee hebben we helaas nooit meer gezien.

 Voor dat ene tandje kwam trots het melktandenpotje (gekregen als kraamcadeautje!) uit de kast. Het tandje ging erin, dekseltje erop en, als een ware trofee, werd die bovenop de kast gezet! Beetje jammer dat na een paar weken het potje omviel en het tandje nooit meer gezien is... Nu dus maar afwachten of het ons weer lukt om een nieuwe losse tand te pakken te krijgen…

En tot de tijd dat alle grote mensentanden doorgekomen zijn kijken we gewoon weer naar een vrolijke snoet met tanden die hartstikke wisselend doorkomen!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten